Belki de siz de kendinizi şunları düşünürken buluyorsunuz:

  • Bu kadar kişi vegan olduğuna göre acaba vegan olmak gerçekten mümkün mü?
  • Vegan olmak istiyorum ama korkuyorum. Ya yeterince beslenemezsem?
  • Yeni vegan oldum, ama sanki bir eksiklik hissediyorum. Acaba ne yemeliyim?
  • “Vegan olursan hasta olursun” dediler. Doğru mu?
  • “Vegan olursan beynin erir, beynin çalışmaz, IQ’n düşer” diyorlar. Doğru mu?
  • Hem vegan olup hem de sağlıklı olmak mümkün mü? Nasıl beslenmeliyim?
  • Veganların kemikleri eriyormuş diyorlar. Doğru mu? Vegan beslenerek yeterince kalsiyum alabilir miyim?
  • Etteki demir daha kolay emiliyormuş diyorlar. Vegan beslenerek demir seviyelerimi normal tutmak için ne yapmalıyım?
  • B12 sadece hayvansal besinlerden alınabiliyormuş duyduğuma göre. Doğru mu? B12’siz yaşayamaz mıyım?
  • Kolesterole ihtiyacımız varmış. Yani hayvansal ürün mü yemeliyim?
  • Vicdanen vegan olmak istiyorum ama ya veganlığı sürdüremezsem? Vegan kalabilmek için neler yapmam lazım?
  • Daha önce bir süreliğine veganlığı denedim ve çok kötü bir deneyimdi, sağlığım bozuldu ve veganlığı bırakmak zorunda kaldım. Şimdi yine denemek istiyorum ama bu defa vegan kalabilmek istiyorum. Neye dikkat etmeliyim? Neyi farklı yapmalıyım? Öncekinde neyi yanlış yapmıştım?

Bunlardan birini veya birkaçını siz de soruyorsanız…

Tebrikler, tüm bu soruların cevabını alabileceğiniz yeri buldunuz! Doğru yerdesiniz 🙂

Bilinçli Vegan kursunu aynen sizin gibi, kafasında bu sorularla dolaşan, doğru yapamamaktan korkup veganlığa geçemeyen, ya da veganlığı seçen ama bir şeyleri eksik yaptığını hissedenlere hızlı ve güvenilir bir çözüm olsun diye tasarladım. Yıllar içinde bu kursu bitirenlerden aldığım teşekkürlerden de görüyorum ki kurs amacına fazlasıyla ulaşıyor, hem bilinçli hem de mutlu vegan olmanızı sağlıyor.

Şunları hayal ettiğinizde neler hissediyorsunuz?

  • Vegansınız ve beslenme şekliniz konusunda kendinize güveniyorsunuz.
  • Beslenmenizi hayat şartlarınıza göre bilinçli bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Günlük hayatınızda, seyahatlerde, özel durumlarda neleri menünüze katmanız gerektiğini biliyorsunuz.
  • Beslenmenizde eksiklik hissetmiyorsunuz, hissettiğinizde de bunu nasıl telafi edeceğinizi biliyorsunuz.
  • Neyi ne zaman ne kadar yiyeceğiniz bir dert olmaktan çıkmış.
  • Vegan beslenmek sizin için bir stres kaynağı değil, tam aksine bir sağlık, enerji ve mutluluk kaynağı.
  • Günlerinizi zinde ve enerjik geçiriyorsunuz.
  • Vegan beslenme konusunda sizi korkutmaya çalışanlar sizin huzurunuzu etkilemiyor, içiniz rahat çünkü gerçekten bilinçlisiniz.
  • Etrafınızdakilerle veganlık hakkında konuştuğunuzda kendinizi bastırılmış hissetmek yerine kendinizi mutlu ve özgür hissediyorsunuz, etrafınızdakilerle çatışma yaratmadan veganlık hakkında konuşabiliyorsunuz.

Bunlar aslında ulaşılmaz hayaller değil.

Bilinçli bir vegan kendini böyle hisseder: Kendine güvenli, rahat, huzurlu, mutlu.

Yıllar önce ben de bu hayallerle yaşıyordum ve bunların uzak hayaller olduğunu düşünüyordum. Kendimi vegan olmayan bir dünyada, veganlığı desteklemeyen bir ortamda tek başına kalmış gibi hissediyordum. Neler yiyeceğimi bilmiyordum, her hastalığımı vegan olmaya yoruyordum, ve bazıları öyleydi de. Her doktor kontrolüne korkarak gidiyordum. Bir taraftan Amerika’da biyolojik moleküllerle çalışarak kimya doktorası yapıyordum, kanser ve alzheimer hastalıklarını iyileştirmek için çalışıyordum, ve en ufak bir hastalıkta hemen her türlü bilimsel makaleye erişip, yayınlanmış her şeyi bulup teker teker okuyordum.

İyi ki elimin altında, New York Üniversitesi’nin dünyaca ünlü, en iyi kütüphanelerinden biri vardı.

Ve iyi ki, okuduklarımı anlayıp yorumlayabilecek sağlam bir bilim eğitiminden geçmiştim.

İyi ki!… Çünkü arkadaşlarımı ve ailemi bir kenara bırakın, çevremdeki bilim insanı adayları bile veganlığın sağlıksız olduğunu ve her hastalığımın veganlıktan kaynaklandığını iddia ediyorlardı. Ve bu iddialara göğüs gerebilmek ve tersini savunabilmek için sağlam bilgiyle çok ciddi şekilde donanmam gerekiyordu.  Çok yoğun günlük hayatımı enerjik bir şekilde devam ettirebilmek için vegan beslenmek ve sağlıklı kalmak için ciddi bir çaba harcıyordum, ve üstüne bir de etrafımdakilere dert anlatmaya çalışmak da bir stres kaynağıydı.

Oysa şimdi…

O günlerin üzerinden 13 sene geçti…. ve ben hala veganım.

İhtiyacım olan o sağlam bilgilerle donandım, ve yeni bilgilerle donanmaya devam ediyorum.

Şimdi bilinçli bir veganım.

Sağlıklıyım ve mutluyum.

Neleri nasıl, ne zaman yemem gerektiği artık bir dert değil.

Bu geçen seneler içinde bir de iki vegan hamilelik geçirdim üstelik, çok güzel ve çok sağlıklı iki vegan hamlilelik. Hiçbir hayvansal ek gıdaya ihtiyaç duymadan. İkişer senelik emzirme dönemlerinde bile tamamen vegan beslendim. (Meraklıları için not: Çocuklar gayet akıllı, gerizekalılıktan eser yok :))

Yıllar geçti, benim beynim hala çalışıyor, üniversitede hocalık yapmaya da devame diyorum, bilimsel araştırmalar yapmaya da.

Yıllar içinde o kadar çok hata yaptım ve yapılan o kadar çok hataya şahit oldum ki, artık bunlar yüzünden insanların veganlığı bırakmasını istemiyorum. Ve o yüzden de yıllar içinde araştırarak ve deneye yanıla öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak için yazılar yazıyorum, canlı yayınlar yapıyorum, workshoplar sunuyorum, seminerler veriyorum, podcast çekiyorum, çok ciddi veya özel destek isteyenlere birebir danışmanlık veriyorum.

Beni tanıyorsanız, daha fazla konuşmama gerek yok.

Tanımıyorsanız kısaca kendimi tanıtayım: Ben Yeliz, 10 seneden uzun bir süredir veganım, senelerdir veganyemekler.com blogunu yazarak veganlıkla ilgili bilgiler ve tarifler paylaşıyorum, bir taraftan da bilimsel ve akademik çalışmalarıma üniversitede hoca olarak devam ediyorum, vegan olduğum süreden daha uzun bir süredir yoga yapıyorum ve öğretiyorum, ve iki çocuk annesiyim. Öğrenmek ve öğrendiklerimi paylaşmak için buradayım. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Konumuza dönecek olursak…

Vegan yaşamak mümkün.

Bu benim mottom.

Vegan yaşamak mümkün.

Mümkün, ancak benim bulunduğum aşamaya gelmek genellikle bol sabır, bol bol araştırma ve bol bol olumlu ve olumsuz deneyim gerektiriyor. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum, süreci anlatmak için söylüyorum.

Sürdürülebilir bir şekilde vegan olabilmek için, yani sağlıklı bir şekilde veganlığı devam ettirebilmek için üç aşama şart:

  1. Vegan olmaya karar vermek
  2. Gerekli bilgileri edinmek
  3. Bilginin edindikten sonra bunu hayatınızda pratiğe geçirmek.

Ve bu süreç çok kısa olmuyor. Genellikle yıllar alıyor.

Veganlık alternatif bir duruş, ve aradığınız bilgileri alıştığınız yerlerde, yani medyada, dergilerde, televizyonda, köşe yazılarında bulamazsınız.

Aktif olarak araştırmanız ve ihtiyacınız olan bilgileri bulmanız gerekiyor.

Doğruyu yanlıştan ayırmanız gerekir, kime güvenip kime güvenmeyeceğinizi bilmeniz gerekiyor.

Bilgileri bulduğunuzda yanlış bilgi de bulacaksınız, internet artık hem bir nimet hem bir eziyet. Sapları ve çöpleri ayıklamanız gerekiyor.

Doğru bilgiyi bulduktan sonra bunu hayatınıza nasıl uygulayacağınızı bulmanız gerekecek. Tekrar tekrar unutup hatırlamanız ve uygulamanız gerekecek, ta ki bilgiler yerleşene, pratiğe geçene kadar.

Bu da uzun bir zaman alan bir öğrenme süreci gerektirir. Genellikle yıllar alan bir süreçtir bu.

Bu süreç benim için en az 2-3 sene aldı.

Ancak şimdi sizin için daha kısa bir yol var.

Benim yıllarımı alan bu öğrenme sürecini jet bir hızla, üç sene yerine sadece üç ay içinde geçebilmeniz için vegan beslenirken bilmeniz gereken temel bilgileri, ve bunları hayatınıza nasıl uygulayacağınızı öğreten, veganlığı sürdürmenizi sağlayan pratik bilgileri içeren bir dijital eğitim programı hazırladım.  

Üstelik de bu kursa katılmak, bilgileri anlamak ve hayatınıza uyarlamak için kimya doktorası yapmış olmanız gerekmiyor 🙂

Bilinçlenme ve alışma sürecini kısaltmak isterseniz, Bilinçli Vegan kursu sizin için biçilmiş kaftan. Bu kursta sizin elinizden tutup bilmeniz ve uygulamanız gereken her şeyi A’dan Z’ye anlatıyorum. Bunları hayatınıza nasıl geçireceğinizi tartışıyoruz. Alışkanlıkları değiştirmek için belli bir zamana ihtiyacınız var, ve ben bu zaman süresince bu kursla beraber yanınızda oluyorum. Ve bu kursun sonunda mutlu ve sağlıklı bir vegan olmak için ihtiyacınız olan her şeyi öğrenmiş oluyorsunuz.

bilincliveganbuyuk

Bilinçli Vegan kursu sayesinde normalde yıllar süren bir öğrenme sürecini sadece üç ayda tamamlayabileceksiniz.

İhtiyacınız olan bilgileri internetten samanlıkta iğne arar gibi aramayı tercih edebilirsiniz.

Ancak bu size uzun ve yorucu geliyorsa, neye güvenip neye güvenemeyeceğinizi bilemiyorsanız, internetteki bilgi kirliliğinde boğulmak istemiyorsanız, bilen ve anlayan birinin süzgecinden süzülmüş ve işe yarayan bilgileri öğrenmek istiyorsanız bu program tam size göre.

En çok ihtiyacınız olan bilgileri net ve güvenilir bir kaynaktan (bu da ben oluyorum) edinme şansına bu programla sahip olacaksınız.

Ancak önemli bir nokta var:

Bu kurs size sadece bilgi vermekle kalmayacak.

Bu kursun en önemli ve en güçlü tarafı, verdiği bilgileri uygulanabilir yapması olacak. Öğrendiklerinizi kendi hayatınızda pratiğe geçirmenizi ve vegan kalmanızı sağlayacak pratik alışkanlıklar kazanacaksınız. Bunun olduğundan emin olmak için kurs materyallerine ek olarak her hafta online buluşmalar yapacağız ve sorularınızı canlı canlı cevaplayacağım.

Bakın kurstan “mezun” olanlar bu kurs hakkında neler diyor:

Vegan beslenmenin aslında çok kolay olduğunu gördüm

Programa başlarken sağlıklı olmak için ne yapmam gerektiğini ve doyup vücudumun ihtiyaçlarını doğru şekilde giderebildiğimden emin olmayı istiyordum. Ve bunu kolayca halletmek istiyordum. Kafam karışıktı. Bilinçli Vegan eğitimi nerden başlayacağımı göstererek, modüllerle adım adım anlatarak, sindire sindire  öğretti ve uygulamalarla kalıcı hale getirdi. Programla kendimi tanıdım vücudumun ihtiyaçlarının neler olduğunu ve bunları hangi besinlerden sağlayacağımı  öğrendim.  Sonra bunları uygulayarak nasıl öğünler oluşturacağımı tespit edebildim. Vegan beslenmenin aslında çok kolay olduğunu gördüm. 

Öğrendiklerim hayatımı kolaylaştırdı, sağlıklı ve özgüvenli bir vegan oldum. Zamanınıza ve parama fazlasıyla değdi.  Her şey için  Yeliz Utku' ya sonsuz teşekkür ederim! İyi ki var!

 

Aydan Yıldırım Öğrenci 8 Kasım 2016

bilincliveganbuyuk

Bu eğitimde neler öğreneceksiniz?

Bilinçli Vegan eğitim kursu bir uzaktan eğitim programı, tüm içerik online, ve bu nedenle de eğitimi istediğiniz yerden, istediğiniz zamanda takip etme imkanınız var.  İstanbul’da olmanız, veya hatta Türkiye’de olmanız bile gerekmiyor. Yıllar içinde Türkiye’nin çok çeşitli şehirlerinden ve yurt dışından pek çok katılımcımız oldu. Bu program sayesinden onlarla da iletişime geçebileceksiniz.

Hazırlık ve uygulama modülleriyle beraber kurs modülleri 9 hafta sürecek. Her modülde yeni bir konu işleyip  arada ve sonda da öğrendiklerinizi uygulamak için uygulama modülleri yapacağız. Tüm modüller anlaşılabilir ve kolay bir dille anlatılan videolar, audiolar ve yazılar içeriyor, ve bilgileri hayatınıza uygulamak için kısa egzersizler içerecek. Program süresince bana erişebileceğiniz bir grubumuz olacak ve eksik olduğunu hissettiğiniz yer olursa tamamlamak için hazır olacağım 🙂  Bilinçli ve mutlu bir vegan olarak mezun olmanız için ben elimden geleni yapacağım, top sizde olacak 🙂 Hazırsanız, modüllerimiz şunlar olacak:

Modüller:

  1. Modül: Enerji: Yeterince enerji aldığınızdan emin misiniz?
  2. Modül: Karbonhidratlar: Temel enerji kaynağınız; iyi karbonhidratlar ve kötü karbonhidratlar
  3. Modül: Protein: Yeterince protein aldığınızdan nasıl emin olursunuz?
  4. Modül: Yağ: Gerekli mi, gereksiz mi? Zararlı mı, zararsız mı? Ne kadar yağ almalıyız? Hangi kaynaklardan?
  5. Modül: Mikrobesinler: Vitaminler ve mineraller. Ne kadar demire, kalsiyuma, B12’ye ihtiyacımız var? Nerelerden alabiliriz? Depolarımızı dolu tutmak için neler yapabiliriz?
  6. Modül: Menü planlama: Sağlıklı ve dengeli bir vegan beslenme için menülerimizi nasıl oluşturabiliriz? Her gün menü planlamaya gerek var mı? Nelere dikkat etmeli?  Vegan beslenme piramitleri ve diğer görselleri kullanarak, öğrendiğimiz tüm bilgileri bir araya getirerek vegan beslenmenizi nasıl dengeleyeceğinizi irdeleyeceğiz.

Ayrıca, sürpriz bonuslarla veganların hayatını kolaylaştıracak bilgilere de değineceğiz.

Elbette, şu sorulara da değineceğiz:

  1. Vegan beslenmeye başlayanların yaptığı en önemli hata nedir ve bunu nasıl önlersiniz?
  2. Vegan beslenme neden herkesin düşündüğü şey değildir, ve aslında nedir?
  3. Vegan olup da bırakmak zorunda kalanların ortak olarak yaptığı beslenme hatası nedir? Bu hatadan nasıl uzak durabilirsiniz?
  4. Vegan olup enerjik hissetmenin sırrı nedir?
  5. Bitkisel proteinin hayvansal proteinden en önemli farkı nedir? Bu avantaj mıdır dezavantaj mı?
  6. Veganlar yeterince protein alabilir mi? Yeterince protein almak için ne yapmalıyız?
  7. Vegan beslenmede hormonları dengede tutmak için ne yapmalıyız?
  8. Vegan beslenmede gerekli olan takviyeler neden doktorunuzun tavsiye ettikleri değildir? Hangi takviyelere ihtiyacınız vardır ve hatta takviyeye ihtiyacınız var mıdır?
  9. Dışarıda yemek zorunda olduğumuz zaman neler yapabiliriz?
  10. Başkalarıyla veganlık hakkında konuşurken akıl sağlığımızı korumak için ne yapmalıyız?

Tüm bunları

  • kısa ve sindirilebilir videolar

  • ayrıntılı bilgi belgeleri

  • tablolar

  • uygulamalı egzersizler

ile iyice sindirme ve hayatınıza uygulama fırsatı bulacaksınız.

Bütün eğitim materyallerine internet üzerinden ulaşabileceksiniz ve kendinize uyan zamanda çalışabileceksiniz. İstediğiniz yerde, istediğiniz zaman.

Bu program sonunda hayatınızı daha kendine güvenli bir vegan olarak yaşamaya başlamış olacaksınız. Etrafınızdakilerin olumsuz ve caydırıcı yorumları sizi ezmeyi ve üzmeyi artık başaramayacak.

Bir de, unutmadan…

Elbette bu kurs boyunca sorularınız olacak.

Onlarca sorunuzu sorabilmeniz, bana hızlıca ulaşabilmeniz için sadece bu eğitime katılanlara özel bir Facebook destek grubuna üye olacaksınız.

 

***** İki ay sürecek olan bu eğitim döneminde her hafta canlı soru-cevap toplantımız olacak. Benden birebir danışmanlık almadan bana doğrudan ulaşıp soru sormanın ve cevap almanın en kestirme yolu 🙂

Hazır mısınız?

Ben hazırım.

Bu dönemki Bilinçli Vegan kursu için çok heyecanlıyım. Kursun gerekli şekilde ilerleyebilmesi için kurs başladıktan sonra kayıt olmanız mümkün olmayacak. Kayıt detayları için aşağıdaki turuncu düğmeye tıklayın.

Veganlığının sürdürülebilir olmasını isteyenlere tavsiye ederim

Veganlığın sürdürebilir olmasıni isteyenler ve günlük yemek planı oluşturmada farkındalık oluşturmak isteyenler için bu programı özellikle tavsiye ederim.

Bu eğitime katıldığım ve Yeliz’i bulduğum için çok şanslıyım.”

Türkan Şengül Dalgıç Hong Kong 8 Kasım 2016

bilincliveganbuyuk

Sıkça sorulan sorular

1. Bu kurs bana göre mi?

Eğer veganlığa yeni başladıysanız, veya veganlığa geçmeyi düşünüyorsanız, bir süre veganlığı denedikten sonra sürdüremeden bıraktıysanız ve şimdi daha bilinçli bir şekilde tekrar denemek istiyorsanız, dünyanın neresine giderseniz gidin kendi vegan beslenme bilgilerinizle ayakta kalmak istiyorsanız, uzun süren bilinçlenme sürecini kısaltıp 6 haftada en çok ihtiyacınız olan temel bilgileri öğrenmek istiyorsanız, hem bedeninize hem de ruhunuza yatırım yapmaya hazırsanız bu program tam size göre.

Bu kurs kime uymaz?

Uzun bir süredir vegan ve sağlıklıysanız, veganlığı bilen bir beslenme uzmanıyla çalışıyorsanız ve sonuçlarından memnunsanız, daha önce detaylı beslenme eğitimleri aldıysanız, kendi beslenmeniz konusunda kendinizden eminseniz, her detayı araştırıp bilgileri ayıklayarak kendiniz uzun vadede öğrenmeyi tercih ediyorsanız, yanıldığınız ve zorlandığınız zaman bir uzmanla birebir çalışmayı tercih ediyorsanız bu program size göre değil. Bu programın avantajı, adaptasyon ve bilinçlenme süresini inanılmaz kısaltması ve bu dönemi benim rehberliğimde geçirecek olmanız.

2. Siz kimsiniz? Size niye güveneyim? 

Hakkımda daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. Kısaca özetlemem gerekirse: 2007’den beri veganım. Veganlığı etik nedenlerle seçtim ve sonrasında farkettim ki vegan kalabilmek için beslenme konusunda bilgili olmak gerekiyor. Bilim insanı olmam işe yaradı. Moleküllerin kimyasal ve biyolojik yapılarını ve etkilerini anlayabildiğim için bulabildiğim tüm bilimsel makaleleri okudum, kendimi eğittim. Neredeyse on sene sonra bugün sağlıklı, mutlu ve iki vegan hamilelik geçirmiş bir vegan olarak karşınızdayım. 2008’den bu yana veganyemekler.com blogunda vegan tarifler ve bilgiler paylaşıyorum, Türkiye Veganlar ve Vejetaryenler Derneği’nin Veg & Nature dergisi için beslenme yazıları yazdım, Yoga Journal Türkiye’nin vegan beslenme konusunda yayınladığı yazılara destek oldum ve onlarla beraber workshoplar yaptım, Özgür Vegan podcastini hazırlayıp sundum, Form Sante dergisinin Vegan Yemekler özel sayısına destek verdim, vs.  Hala birebir vegan beslenme ve sağlıklı yaşam danışmanlığı yapıyorum, bir yandan da yoga eğitmenliğine ve üniversitedeki hocalığıma ve bilimsel araştırmalarıma devam ediyorum.

3. Modüller ne uzunlukta? Bu programı takip edebilecek zamanı bulabilecek miyim? Çok meşgul bir insanım.

Ben de öyleyim ve bol içeriği kısa zamanda ve lafı dolandırmadan doğrudan verebilen dijital eğitimleri seviyorum. Sosyal medyadaki videoların aksine buradaki videoları editleyip mümkün olduğu kadar yoğun ve mümkün olduğu kadar kısa tuttum. Video izleyemeyenler için bunların ses kayıtlarını da sunuyorum ki yolda bile dinleyebilin. Dinlemeyi de sevmeyenler ve sadece okumak isteyenler için ise videoların yazılı hali var.  İstediğiniz zaman sadece üzerinden geçme, istediğiniz zaman derinlemesine çalışma, istediğiniz zaman sadece tablolara bakma, istediğiniz zaman da takıldığınız şeyleri Facebook grubunda sorma şansınız olacak. Ne kadar derin çalışacağınız size kalmış, ama modül başına haftada 2 saat ayırabilmeniz gerekiyor, çünkü sadece bilgi edinmekle kalmayacaksınız, bunların egzersizleri ve hayatınıza geçirme pratikleri olacak. Bilinçlenme dönemini hızlandırmak istiyorsanız en çok size iş düşecek.  Eğlenceli iş 🙂 Bu kurs boyunca ne kadar emek verirseniz o kadar fayda sağlarsınız.

4. Eğitimde öğreneceğimiz bilgileri internetten zaten bulamaz mıyım?

Elbette, ancak hem neyi arayacağınızı bilmeniz gerekiyor, hem de sapı samandan ayırabiliyor olmalısınız yoksa yanlış bilgileri takip edip sağlığınızı riske atabilirsiniz. Doğru ve güvenilir bilgiyi bulmanız ister istemez zaman alıyor, hele de günümüzde internette bu kadar fazla bilgi kirliliği varken. Bu bilinçlenme dönemi benim için de zaman aldı, sizin için de alacak. Hiç kimse iki saat içinde bilinçlenmiyor, buna bir emek harcamak, kafaya oturtmak, alışkanlıkları değiştirmek gerekiyor.

İnternette güvenilir bilgilerin çoğu İngilizce, ve benim gibi dile hakim olan ve teknik terimlerle dolu olan bilimsel makaleleri okuyabilen biri için bile teknik terimler kafa karıştırıcı olabiliyor. Bilinçli Vegan programını bu dil bariyerini ortadan kaldırmak için tamamen Türkçe olarak hazırladım. İnternet büyük bir bilgi kaynağı, ama aynı zamanda büyük bir bilgi kirliliği kaynağı da. İhtiyacınız olan bilgileri ancak yıllar içinde, deneye yanıla alabilirsiniz.

Bakın bu konuda bir Bilinçli Vegan kursu mezunu ne diyor::

Yeliz Utku’nun eğitimi bilgileri kalıcı hale getiriyor

Vegan olunca/olmak isterseniz yeterince protein  aldım mı/alır mıyım? Bugün iyi doydum ama yarın da böyle hissedebilecek miyim? Soruları doğuyor.  Vegan olmayanların vegan olanlara sorularını bir kenara koyuyorum, başta bu bizim kendi çelişkilerimiz oluyor ve cevaplanamayan sorular caydırıcı oluyor, vazgeçiyoruz. İyi beslenebilmek için nerden başlayacağım diyorsunuz. Bir gün bir kaynağa bakıp uyguluyorsunuz, diğer gün unutuyorsunuz facebooktan vegan olanlara soruyorsunuz, çoğunlukla farklı yanıtlar geliyor. Herkesin vücudu farklı çalışıyor nihayetinde.

E peki internette yazan her araştırma her kaynak doğru bilgi mi?

Dayanakları hangi araştırmalar? Baktım bir protein bu besinde bu kadar varmış e diğer kitapta farklı yazıyor?  Kaç gram alacaktık proteini günlük? 3 gün okuyup, bilgiyle dolabilirsin.  Ertesi gün unutunca tekrardan bakacak mısın? Uygulayacak mısın? Daha da önemlisi kendim için doğru beslenme öğününü yaratabilecek misin? Bu kendi rutin hayatımıza kendi dertlerimizi bir yana bırakıp en doğru bilgiye ulaşmak ve uygulamak internet araştırmalarımızla pek kolay gelmiyor bana.

Yeliz Utku' nun eğitimi bu aşamada devreye giriyor çünkü uzun süren çalışmaları nihayetinde güncel olan bilgilerini kaynaklarıyla birlikte bizimle sindire sindire paylaşıyor her sorumuzu yanıtlıyor ve en önemlisi bilgileri kalıcı hale getiriyor. Nasıl yaptığı da onun uzmanlığı 🙂 

Aydan Yıdırım İstanbul 8 Kasım 2016

5. Peki ya özel bir durumum varsa?

Özel durumunuzun ne olduğuna bağlı. Eğitim dijital ortamda olacak ve kendi hızınızda, istediğiniz yerde yapabileceksiniz. Ancak eğitimin kişisel bağlantı da kurduğundan emin olmak için size özel bir Facebook grubunuz olacak. Burada sorularınızı sorabilecek, programa katılan diğer kişilerden de destek alabileceksiniz.  İki aylık eğitim boyunca ben de Bilinçli Vegan Facebook grubunda her gün düzenli olarak bulunacağım ve gerekli yerlerde söze karışacağım 🙂 Çoğu özel durumla daha önce bu şekilde çalışabildik. Ancak bazı ciddi hastalık durumlarında, özellikle de hastane yatışlı özel durumlarda programın sizin için uygun olduğundan emin olmak için ön kayıt formunu doldurmanızı tavsiye ederim.

6. Ailemle yaşıyorum ve ailem vegan olmamı istemiyor. Bana destek olmuyorlar. Ne yapmalıyım?

Bilinçlenin. Özellikle ailesiyle yaşayanların oldukça bilgili ve kendine güvenli olması gerekiyor, yoksa onların baskısıyla her gün karşılaşınca ya veganlığı bırakırsınız, ya da sonunda ruh sağlığınız bozulur. Bu kursta hem beslenmenizi nasıl dengeleyebileceğinizi öğreneceksiniz hem de etrafınızdakilerle nasıl iletişebileceğinizi.

7. Kızım/oğlum vegan olmaya karar verdi. Onun için endişeleniyorum. Bu program bana yardımcı olur mu?

Evet, bu program size yardımcı olur. Bu program, vegan beslenmenin neler içermesi gerektiğini, nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi besin gruplarından ne miktarda alınması gerektiğini size öğretecek ve kızınıza/oğlunuza yardımcı olmanızı sağlayacak. İnternette bulacağınız bilgilerden farklı olarak, bilim yapan bir insanın (yani benim) süzgecimden geçen, doğru ve güvenilir bilgiyi alacaksınız, ve iki hamileliğimde de sağlıklı bir şekilde vegan kalmamı sağlayan pratik bilgileri edineceksiniz. Bu kurstan sonra vegan beslenmenin yeterli ve besleyici olması için nelere dikkat etmeniz gerektiğini bileceksiniz. Veganlığın çocuğunuz için endişe verici bir şey olmadığından emin olabileceksiniz ve onu nasıl destekleyebileceğinizi bileceksiniz.

8. Daha önce vegan olmayı denedim ama sağlığım çok kötü etkilendi. Hayvansal ürünleri yerken kendimi kötü hissediyorum ve vegan olmak istiyorum ama korkuyorum. Bu program bana yardımcı olabilecek mi?

Evet. Bu programı tasarlarken sizin durumunuzda olanlarda çok ilham aldım. Yapılan hataları çok gördüm, veganlığı bıraktıran yanlışları biliyorum, ve bu programda onlardan da bahsedeceğim. Vegan kalabilmek için benim gibi biyomoleküler kimya doktorası yapmış olmanıza gerek yok. Tüm bilgileri anlaşılabilir bir dille aktaracağım. Beslenmeyle ilgili daha önceden hiç bilginiz olmasa bile, daha önce defalarca deneyip başaramamış olsanız bile, bu eğitimle vegan beslenmeyi çözmüş ve oturtmuş olacaksınız.

9. Program ne zaman başlayacak?

Program 15 Nisan’da başlayacak ve 15 Haziran’da bitecek. Haftalık Zoom toplantıları Salı akşamları 21:00-22:00 arasında olacak.

10. Programa katılmak için neler yapmalıyım?

Kayıt ve ücret detayları için buraya tıklayın. Kursa katılım 15 kişiyle sınırlı. Yerinizi bir an önce garantiye almak için kaydınızı hemen tamamlamanızı tavsiye ediyorum.

bilincliveganbuyuk

Kendimizi nereden başlayarak dönüştürmemiz gerektiğini sıkmadan öğretiyor

Bu eğtim beslenmemizi ne kadar dengesiz ve baştansavma sürdürmeye çalıştığımızı çok net bir biçimde anlamamızı sağlıyor ve kendimizi nasıl ve nereden başlayarak dönüştürmemiz gerektiğini çok güzel, sıkmadan öğretiyor. Programdan sonra en çok kalsiyum ve karbonhidrat alımlarıma dikkat etmeye başladım ve yanımda taşıdığım atıştırmalıkları daha bilinçli seçmeye başladım. Programı diğer veganlara da tavsiye ederim.

Özlem Altun Bursa 8 Kasım 2016

Süt ve yumurtayı hayatımdan çıkarmayı başarabildim

Bu eğitimden önce de et yemiyordum ama eğtimden sonra süt ve yumurtayı da hayatımdan çıkarmayı başarabildim. Ben bu eğitimden çok yararlandım ve eğitimi diğer veganlara da tavsiye ederim. İhtiyaç duydukları tüm temel bilgileri içeriyor.

Saadet Kılıç Batman 8 Kasım 2016

Yeni dönem Bilinçli Vegan kursu 15 Nisan’da online olarak başlıyor!

Daha fazla bilgi ve detay için iletişimde kalmak isterseniz lütfen buraya tıklayarak e-mail grubuma katılın.

Kursta görüşmek dileğiyle 🙂

Sevgiler,

Yeliz

Not: Burada cevabını bulamadığınız sorularınız olursa lütfen bana yelizutku@veganyemekler.com adresinden yazın.

www.veganyemekler.com‘a dön

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir